Roerbak asperges met tijgergarnalen

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Roerbak asperges met tijgergarnalen
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Groene asperges
Bereidingstijd: 
10 min
Kooktijd: 
20 min
Totale tijd: 
30 min

Ingrediënten

  • 500 g Thaise asperges
  • 12 verse tijgergarnalen
  • 1 pakje chili noedels
  • 2 stengels limoengras
  • 2 wortels
  • 1 bussel of lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • 200 ml bouillon
  • 1/2 bussel kervel
  • 2 tl. hazelnootolie
  • 1 mango
  • chilikruiden
Nog geen stemmen
Roerbak asperges met tijgergarnalen
https://www.aspergeskoken.be/sites/default/files/stir-fry-asperges.jpg

Bereiding

  • Kook de chili noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Schil en snij de wortels. Was en snij de lente-uitjes in stukjes, het citroengras in ringen en de mango in blokjes.
  • Blancheer de Thaise asperges gedurende 3 minuten in de aspergekoker.
  • Snij vervolgens de knoflook fijn en bak kort aan met hazelnootolie in de wok. Voeg verse tijgergarnalen toe.
  • Bak gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens alle groenten (behalve de asperges) en bak nog eens 5 minuten.
  • Blus het geheel met bouillon en laat 5 minuten op een laag vuur sudderen.
  • Voeg de chilinoedels en de asperges toe. Roer het geheel om en breng op smaak.
  • Garneer met gehakte kervel.
  • Smakelijk!