Asperges op Vlaamse wijze

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Asperges op Vlaamse wijze
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Witte asperges
Bereidingstijd: 
25 min
Kooktijd: 
14 min
Totale tijd: 
40 min
De klassieker onder de aspergerecepten.

Ingrediënten

  • 24 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 scheutje azijn
  • 160g boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • Peper, zout en nootmuskaat
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Asperges op Vlaamse wijze
https://www.aspergeskoken.be/sites/default/files/asperges-op-vlaamse-wijze.jpg

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe.
  • Snij onderaan het harde uiteinde af.
  • Kook de asperges mooi krokant in 5 à 6 minuten.
  • Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  • Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze met behulp van vork fijn.
  • Smelt de boter en schep het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte.
  • Doe de geklaarde boter, geplette eieren en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer je ‘asperges op Vlaamse wijze’ meteen.
Ontvang GRATIS het E-book “Koken met asperges”

Gebruikte product(en)

Wist je dat je sommige groenten best verticaal kookt? Met deze unieke kookpot van Demeyere komen de zachtere aspergepunten boven het water uit en worden ze gestoomd in plaats van tot pulp gekookt. Want de puntjes, die zijn juist het lekkerste, toch? Ook ideaal voor het blancheren, koken en stomen van groenten zoals witloof of schorseneren. Eerder een pasta-lover? Met het mandje haal je je pasta veilig uit het water.

Wat is de ideale kooktijd?