Asperges op Vlaamse wijze

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Asperges op Vlaamse wijze
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Witte asperges
Bereidingstijd: 
25 min
Kooktijd: 
14 min
Totale tijd: 
40 min
De klassieker onder de aspergerecepten.

Ingrediënten

  • 24 witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 scheutje azijn
  • 160g boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • Peper, zout en nootmuskaat
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
Asperges op Vlaamse wijze
https://www.aspergeskoken.be/sites/default/files/asperges-op-vlaamse-wijze.jpg

Bereiding

  • Schil de asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe.
  • Snij onderaan het harde uiteinde af.
  • Kook de asperges mooi krokant in 5 à 6 minuten.
  • Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  • Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Plet ze met behulp van vork fijn.
  • Smelt de boter en schep het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte.
  • Doe de geklaarde boter, geplette eieren en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Serveer je ‘asperges op Vlaamse wijze’ meteen.