Asperges en gezondheid

Home > Alles over asperges > Asperges en gezondheid

Aan asperges worden al lang geneeskrachtige kenmerken toegekend. Ze zijn onder meer rijk aan het aminozuur asparagine en bevatten kalium, calcium, vitamine C, vitamine B, foliumzuur, betacaroteen en bevatten geen vetten of cholesterol. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt als bron voor vitaminen, vezels en mineralen.

Het aminozuur asparagine uit de asperge stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedzuiverende en een vochtafdrijvende werking. Dit maakt de asperge een goede aanvulling bij een caloriearm dieet en bovendien heeft de groente een positief effect op leverstoornissen, chronische reuma en jicht.

Voedingswaarde gekookte asperges (per 100 gram):

  • kJ 88
  • kcal 21
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 10 mg
  • Calcium 20 mg
  • IJzer 1 mg
  • Natrium 5 mg
  • Vitamine C 20 mg
Ontvang GRATIS het E-book “Koken met asperges”